FAQ

Care este pozitia corecta pentru instalarea pernelor tampon?

Cu excepția cazurilor pentru câteva tipuri de vehicule, se recomanda instalarea celor patru perne din urethan pentru a avea efecte corecte și complete. Secțiunea de mijloc a absorberului arcului elicoidal este poziția optimă pentru instalarea corectă a tamponului,pentru a creea cel mai bun efect. Pentru acele vehicule care au diferite diametre de arc elicoidal la secțiunile superioare, medii și inferioare ale arcului,trebuiesc instalate modelele speciale de perne tampon create de TTC, in acest caz pernele trebuie să fie instalate deasemenea în secțiunea de mijloc a arcului.

Pot masura distanta dintre spirele arcului fara a ridica masina?

Nu este o modalitate corectă de măsurare a spațiului dintre spirele arcurilor cu masina neridicata pe cric sau elevator. Arcurile pot fi masurate numai atunci cand arcurile sunt extinse,deci atunci cand roata masinii este ridicata de la sol. Instalarea pernei tamon incorect, poate influența negativ asupra efectului și durata de viață al pernelor tampon.

Care este durata medie de viata ale pernelor tampon?

Aceasta depinde de obiceiurile de conducere ale fiecărui conducător auto sau de condițiile de drum frecvent conduse, în continuare, folosind taxiurile ca referință,perna este garantata intre 3 si 4 ani iar pentru cazurile conducerii pana in 50000-75000 km/an durata de viata este egala cu durata de viata a automobilului.

Cum previn pernele tampon inclinarea vehiculului in cazul drumurilor denivelate sau in virajele stranse?

Adăugarea unei perne tampon favorizeaza mentinerea centrului de greutate al vehiculului in limitele conditiilor de drum normale,menținând în acest fel unghiul stabil de contracție pentru arcurile elicoidale. În același timp,in virajele stranse centrul de greutate al vehiculului tinde să se mute spre exterior iar nstalarea pernelor tampon stabilizeaza centrul de grautate al automobilului.

Care este cea mai buna metoda de masurare a distantei intre spirele arcului?

Cel mai bun și cel mai exact mod de a măsura spațiile din interiorul între spiralele amortizorului este măsurarea cu cardurile TTC atunci cand masina este ridicata pe cric si fara pasageri sau greutati in automobil. Atunci când nici un card nu este disponibil, măsurătoarea poate fi realizată folosind orice hârtie pliată pentru a se potrivi cu spațiile dintre spatiile arcului. Lungimile care urmează să fie măsurate sunt distanțele între arcurile (excluzând grosimea arcului), măsurarea distantei de la o spira la cealalta,preferabil distanta intre arcurile situate la mijlocului arcului amortizor.

Ce perne tampon pot instala daca arcurile instalate pe masina nu sunt originale?

Pernele tampon sunt întotdeauna aplicabile indiferent de situații, chiar dacă arcurile amortizoare sunt modificate sau nu. Singurul lucru de care aveți nevoie este arcul amortizor,ptr a putea lua masura exacta.. Pot exista două cazuri, se pot schimba arcurile vechi cu componente noi originale,situatie in care catalogul este aplicabil iar in celălalt caz,pot fi alte arcuri,de tunning,sau modificate,situatie in care se masoara distanta dintre spire si diametrul arcului. În ceea ce privește cazul arcurilor autentice , pur și simplu selectați dimensiunea corectă a pernelor tampon referindu-se la cele mai sus menționate cartoanele cu masuri pentru pernele TTC originale. Se acorda o atenție sporita pentru a măsura spațiul exact si verificarea poziției pentru a instala buffer-ul tampon, deoarece există atât de multe produse de arcuri reciclate în mod privat, așa-numitele componente improvizate de pe piață, acestea având spații diferite între spirele arcurilor.

Se pot instala pernele tampon pe un automobil cu modificari tunning?

Lucrarile de tuning pe automobile nu afecteaza,tunningul se face în cea mai mare parte pentru motor, suspensie, exterior și amenajări interioare. De fapt , nu este exista probleme pentru instalarea pernelor cu excepția cazului în care masina este deja echipata cu perne hidraulice,electronice,caz in care necesita verificare speciala.si avizare din partea producatorului.

Ce probleme pot aparea dupa instalarea pernelor pe amortizoarele electronice?
1.Amortizorul electronic

Amortizorul electronic automat / manual ridică șasiul vehiculului în sus și în jos cu presiunea hidraulică prin controlul vitezei de accelerare și șoc angajate pe caroseria vehiculului. În ceea ce privește situația de a instala perna tamponi pentru vehiculele echipate cu amortizor electronic, se recomandă utilizarea elevatorului din service auto sau garaj , mai degrabă decât folosind cric de ridicare. Motivul este acela că, arcul absorbant al vehiculului cu amortizor electronic nu este deloc extins atunci când este ridicat, iar roțile trebuie să fie scoase pentru instalare. Odata tamponul fiind instalat pe arcuri, nici o sarcină operațională specifică nu trebuie să fie angajată pe amortizorul hidraulic în sine, Cu toate acestea, odată ce tamponulul este instalat și presiunea hidraulică este crescută, nu sunt așteptate probleme sau probleme de conducere normală a vehiculului.

2.Montarea Pernelor tampon in partea de jos a arcului

Montarea in partea de jos a acului este una dintre metodele de tuning folosită pentru a avea o rezistență mai mică a aerului în timpul conducerii si efectiv o viteză mai mare prin coborârea corpului vehiculului în jos. Odată ce tamponul este instalat, corpul vehiculului nu va fi ridicat excesiv în sus. Pe măsură ce vehicululul este ridicat de sistemul hidraulic din fabrica, pe amortizor compensator , care a fost redus în jos pentru perioada lungă de funcționare a vehiculului, în nici un caz , corpul și șasiul vehiculului nu se va ridica, datorită instalării de tampon pernele, și de conducerea cu tampon ar trebui să fie plăcută , de asemenea , alte tipuri de absorbanți.

Care este procedura de instalare pentru pernale tampon?

Procedura de montare a pernelor tampon.

1)Pregatiti tampoanele, apa cu sapun, cric sau elevator
2) Ridicați caroseria vehiculului cu pe cric plasându-se la pozițiile din față sau din spate Poziționarea incorectă a cricului poate cauza daune asupra vehiculului sau pot exista riscuri pentru instalator.
3) Ridicați corpul autovehiculului având roțile complet înălțațe în aer. Odată ce corpul vehiculului este ridicat, arcurile amortizoare vor fi extinse. Se extinde arcul de șoc suficient,astfel încât tamponul poate fi instalat fără probleme.
4) Se pulverizeaza apa cu săpun sau orice lichid de curatare pe arcurile amortizoarelor prin eliminarea tuturor materialelor straine de pe arc.
5) Se pulverizează apa cu săpun din nou pe șanțurile pernelor tampon.
6) Introduceți canelura superioară pe o parte în arcul elicoidal superior mai întâi și apoi introduceti tamponul pe canelura inferioară. Acum, introduceți complet tamponul în spațiul dintre arcurile elicoidale.

Atenție:
În acest moment, dimensiunea pernelor tampon poate părea nepotrivită și diferită cu spațiul arcului. Un astfel de fenomen reprezintă extinderea arcului, nu selectarea incorectă a pernei tampon pentru arcuri de absorbție corespunzătoare. Atenție în cazul în care canelurile tampon ale pernelelor sunt complet așezate complet coborârea corpului încet în jos, după introducerea arcurilor superioare inferioare / elicoidale în canelurile pernelor tampon.